AAS Special ALMA Session Abstract Deadline 10 October

Cycle 6 began without a hitch, and with all 66 antennas (briefly)!

For 4 October telecon ONLY please use: dial-in is 866 692 4538 with participant number 1524810#.

Logistics and schedule for ASAC. Presentations to be available two weeks ahead (4 Oct).

The ASAC meeting will be held October 18-19, 2018 in Charlottesville, Virginia, USA. The meeting will be held at NRAO Headquarters, which encompasses the NAASC. The University of Virginia has chosen to inaugurate its new President those days so Charlottesville will be crowded so please make reservations early.

If you have any questions about the local logistics or need help making hotel reservations, please contact Katelyn Sevin (ksevin@nrao.edu) and Al Wootten (awootten@nrao.edu).

Location, Directions, and Maps

Venue: Conference Room 230 @ NRAO Headquarters, 520 Edgemont Road, Charlottesville, Virginia 22903 USA

Transportation from Airport: Please use a taxi, which are readily available at the Charlottesville Airport, to the Hyatt Place Charlottesville (2100 Bond St, Charlottesville, VA 22901)

Hotel: Hyatt Place Charlottesville, Rooms are currently held from Wednesday, October 17 to Saturday, October 20. Please email Katelyn Sevin (ksevin@nrao.edu) by Friday, September 21 if you need to check in or out on a different date, or if you will not be needing this reservation. Each participant will pay for their hotel stay individually upon arrival.

Directions/ Transport to Meetings: The Hyatt Place Shuttle will leave the hotel lobby at 8:15am on Thursday and Friday mornings to bring guests to NRAO.

Meals: We will offer a light continental style breakfast and a full lunch on Thursday & Friday at NRAO. Please email (ksevin@nrao.edu) if you have any special food considerations. All ASAC members are invited to dinner at Burtons Grill on Thursday at 6:30pm in Stonefield Plaza (just down the street from the Hyatt Place).

Board Charges

Board Charges

Agenda Thursday October 18

08:30 Closed session

09:00 Director's report (45 min, Dougherty, remote)

09:45 Observatory Scientist report (15 min, Carpenter)

10:00 Break (15 min)

10:15 Charge 1 : ALMA scientific capabilities (60 min, Carpenter)

11:15 Charge 2 : ALMA system performance (60 min, Carpenter)

12:15 lunch break

13:15 closed session (30 min)

13:45 Charge 4 : Cycle 6 proposal review process (45 min, Carpenter)

14:30 Charge 6 : ALMA development program (60 min, Iono, Testi, Wootten & Brogan) NA provisional report (update on Development status) see attachment

15:30 Break (15 min)

15:45 Charge 5 : community issues (30 min, ASAC)

16:15 Ad hoc charge 1: Joint ALMA/JWST Science (45 min, ASAC)

17:00 Closed session (30 min)

17:30 End of day

18:30 Dinner: Burtons Grill in Stonefield Plaza (just down the street from the Hyatt Place).

Friday October 19

09:00 Closed session (30 min)

09:30 Ad-hoc Charge 2 : High frequency (45 min; Carpenter, ASAC) High Frequencies--July 18 presentation to NAASC: ANASAC_Presentation.pdf

10:15 Break (15 min)

10:30 Ad-hoc Charge 3 : Distributed peer review metrics (45 min, Carpenter, ASAC)

11:15 ASAC open discussion (30 min)

11:45 Closed session

12:15 Lunch Break

13:00 Closed session

15:30 Break

16:00 ASAC exit report

17:00 End of day

-- AlWootten - 2018-10-01

Topic attachments
I Attachment ActionSorted ascending Size Date Who Comment
ANASAC_Presentation.pdfpdf ANASAC_Presentation.pdf manage 137 K 2018-10-04 - 12:21 AlWootten High Frequencies--July 18 presentation to NAASC
ASAC_Development_NAOct18update.pptxpptx ASAC_Development_NAOct18update.pptx manage 4 MB 2018-10-02 - 11:00 AlWootten Provisional NA Development
BoardCharges.pdfpdf BoardCharges.pdf manage 42 K 2018-10-03 - 17:01 AlWootten Charges from the ALMA Board October 2018
Topic revision: r5 - 2018-10-04, AlWootten
This site is powered by FoswikiCopyright © by the contributing authors. All material on this collaboration platform is the property of the contributing authors.
Ideas, requests, problems regarding NRAO Public Wiki? Send feedback