Agenda Thursday October 18

08:30 Closed session

09:00 Director's report (45 min, Corder)

09:45 Observatory Scientist report (15 min, Carpenter)

ALMA Science

10:00 Break (15 min)

10:15 Charge 1: ALMA scientific capabilities (60 min, Carpenter)

Status of Extension of Capabilities (EOC)

11:15 Charge 2: ALMA system performance (60 min, Carpenter)

Cycle 5 update 3mm VLBI: Cycle 4 update (not for distribution outside ASAC) 3mm VLBI: Cycle 5 update 1mm VLBI: Cycle 4 update (old presentation from March 2018) 1mm VLBI: current status (not for distribution outside ASAC) Helpdesk

12:15 lunch break

13:15 closed session (30 min)

13:45 Charge 4: Cycle 6 proposal review process (45 min, Carpenter)

Overview Cycle 6 proposal statistics Feedback on Cycle 6 from APRC Chair and Reviewers Systematics in the proposal rankings: Cycles 0-6

14:30 Charge 6: ALMA development program (60 min, Iono, Testi, Wootten)

Development proposals requiring scientific feedback from ASAC

Additional Representative Images for Legacy (ARI-L) in the ALMA Science Archive

Regional updates

East Asia * EA Development Report (Iono)

North America * Overview of NA Development activities (Wootten) * Current NA Development Projects (Brogan)

Europe * EU Development Report: LTesti_ASAC_ESO-DEV_Oct2018.pdf

15:30 Break (15 min)

15:45 Charge 5: community issues (30 min, ASAC)

16:15 Update on configuration rotation (30 min, Carpenter)

Revised 2-year and 3 year configuration rotations Configuration plans (excel; v2 are the revised plans)

16:45 Closed session (45 min)

17:30 End of day

18:30 Dinner: Burtons Grill in Stonefield Plaza (just down the street from the Hyatt Place).

Friday October 19

09:00 Closed session (30 min)

09:30 Ad-hoc Charge 1: Joint ALMA/JWST Science (30 min, ASAC)

10:00 Ad-hoc Charge 2: High frequency (30 min; Carpenter, ASAC)

Recent improvements to high frequency observations

10:30 Break (15 min)

10:45 Ad-hoc Charge 3: Distributed peer review metrics (30 min, Carpenter, ASAC)

Comments on possible metrics

11:15 ASAC open discussion (30 min)

11:45 Closed session

12:15 Lunch Break

13:00 Closed session

15:30 Break

16:00 ASAC exit report

17:00 End of day -- AlWootten - 2018-10-09

Topic attachments
I Attachment Action SizeSorted ascending Date Who Comment
NA_Devel_ASACOct2018_CurrentProjects.pdfpdf NA_Devel_ASACOct2018_CurrentProjects.pdf manage 2 MB 2018-10-09 - 13:36 AlWootten Current NA Development Projects (Brogan)
ASAC_Development_NAOct18update2.pdfpdf ASAC_Development_NAOct18update2.pdf manage 7 MB 2018-10-09 - 13:55 AlWootten Overview of NA Development activities.
EAFutureDevelopment_2018ASAC_Final.pdfpdf EAFutureDevelopment_2018ASAC_Final.pdf manage 13 MB 2018-10-09 - 14:15 AlWootten EA Development Report
LTesti_ASAC_ESO-DEV_Oct2018.pdfpdf LTesti_ASAC_ESO-DEV_Oct2018.pdf manage 46 MB 2018-10-11 - 13:48 AlWootten EU Development Report
PL_devel_obsmode78_asac.pdfpdf PL_devel_obsmode78_asac.pdf manage 593 K 2018-10-18 - 11:35 CrystalBrogan PL presentation from OBSMODE 7+8
Topic revision: r3 - 2018-10-18, CrystalBrogan
This site is powered by FoswikiCopyright © by the contributing authors. All material on this collaboration platform is the property of the contributing authors.
Ideas, requests, problems regarding NRAO Public Wiki? Send feedback